Hepatit ve Ozon Tedavisi

Hepatit ve Ozon Tedavisi: Hepatit (HCV) karaciğerde meydana gelen iltihabik ve bulaşıcı bir hastalıktır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sıklıkla görülen bu hastalığa virüsler, zararlı bakteriler, çeşitli ilaçlar, uzun süreli alkol kullanımı ve çeşitli endüstriyel maddelere maruz kalmak yol açabilir.

Sebep gözetmeksizin ortaya çıkan her hepatit hastalığı karaciğer hücrelerinde hasara neden olmaktadır. Günümüzde hepatitin tedavisi hayli zorlayıcı ve pahalı bir süreçtir ve her türlü tedaviye rağmen hastaların karaciğerlerindeki hasar tam olarak önlenememektedir. Ozon tedavisi uygulanan hastalarda kanın ozonla karıştırılarak azaltılması bağışıklık sisteminin yorgunluğunu azaltılır. Bu sayede hasar gören karaciğerin yenilenmesi sağlanır ve siroz ya da karaciğer kanseri olma riskini azaltır.

Hepatit tedavisi, ozon terapinin en önemli alanlarından biridir. Bu durumda ozonun terapötik etkisi virüs üzerine direk etkisi ve aynı zamanda bağışıklık sistemini dengeleyici aktivite ile indirek etkisi yoluyla ortaya çıkar. Ozon terapi tüm viral hepatit türlerinde (A,B,C), özellikle kronik formlarda etkilidir.

Ozonlanmış kan özellikle Hepatit B virüsünde direkt öldürücü etkiye sahiptir. Tedavi sırasında virüsün neredeyse tamamı ölür, çoğalması azalır bu sayede de hastalığın akut fazdan kronik faza geçmesi önlenir. Geleneksel tedavi yöntemlerine göre daha ucuz ve daha kısa sürede etki gösteren ozon tedavisi hepatit hastalarına mutlaka uygulanmalıdır.

Kimler ozon tedavisi olamaz?

Ozon tedavisi glukoz-6-fosfat-dehidrogenaz enzim eksikliği olan ‘favizm’ hastalarına kesinlikle uygulanmaz. Enzim eksikliği olan kişiler, ozon gazanın kanda oluşturduğu metabolik yolakları yerine getiremez. Hamile ve emzirenlere, kronik alkolizmi olan kişilere uygulanmamalıdır.

Kimler ozon tedavisi yapabilir?

30’lu yaşlardan sonra hücre oksijenlenmesi azaldığından ancak bu yaşları geride bırakanlarda görülen hastalıklarda yapılması tercih edilmelidir. Hiçbir yan etkisi olmayan ozon tedavisi bu yüzden herkese uygulanabilir. Tedavinin hiçbir yan etkisi olmadığı gibi, hiçbir ilaç ile etkileşim de yapmaz.

Ozon tedavisi hangi hastalıkları tedavi eder?

  • Ozon Tedavisinin Faydalı Olduğu Hastalıklar
  • Osteomiyelit, plevral amfizem, fistülün eşlik ettiği abseler, enfekte yaralar, bası yaraları, kronik ülserler, diyabetik
  • ayak ve yanıklar.
  • Hipertansiyon.
  • Diyabetes Mellitus(Şeker hastalığı)
  • İlerlemiş iskemik hastalıklar.
  • Gözde maküler dejenerasyon (atrofik form)

Kaç türlü ozon tedavisi var?

Majör Ozon ( Kandan IV uygulama ) Minör Ozon ( Kas içi uygulama ) Subkutan ( Cilt altına uygulama ) Rektal-Vajinal-Kulak Ozon ( Vücut boşluklarına uygulama )

Ozon tedavisinin riskleri nelerdir?

Yan Etkiler: Ozonun kendisinden kaynaklanan belirgin bir yan etki yoktur. Nadiren geçici ve kısa süreli uygulama sonrası tansiyon düşüklüğü olabilmektedir. Yanlış uygulama tekniği ve hatalı doz seçimine bağlı nadiren olumsuzluklar görülebilir.

Ozon tedavisi karaciğeri temizler mi?

Ozon tedavisinin, ozonun antiviral özelliği sayesinde Hepatit gibi virüs kaynaklı karaciğer hastalıklarının iyileştirilmesinde faydalı olduğu gözlemlenmiştir.

Ozon tedavisi kacinci seansta etki gosterir?

Ozon kaç seans uygulanır: Ozon yaklaşık 8-10 seans sürer . Etki oluşabilmesi için en az 5 seans ve üzeri uygulama yapmak gerekir.

Ozon tedavisi karaciğere zarar verir mi?

Ozon terapi olarak da bilinen ozon tedavisi geleneksel tıbbı destekleyen güvenli ve bilimsel bir tedavi yöntemidir. Temel olarak vücuttaki oksijen seviyesini artıran ozon tedavisi karaciğerde yağlanmayı azaltır, kan dolaşımını hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve aynı zamanda anti-aging etkisine sahiptir.

Ozon tedavisi olanlar nelere dikkat edilmeli?

Ozon uygulama seanslardan hemen sonra fazla efor sarf edilmemesi tavsiye etmekteyiz. Eğer zararlı alışkanlıklar varsa derhal terk edilmeli, içilen su miktarını artırmalıdır. Diyet, düzenli egzersiz ve yürüyüşler yapılmalıdır.

Randevu talepleri için bize ulaşın.



Enis Biçerer - DoktorTakvimi.com

Bir cevap yazın


Gelen Sorular


WhatsApp chat
WHATSAPP
RANDEVU AL